Masterplanner of the year 2016

August 30, 2016


Henning Sunde, daglig leder i Rodeo Arkitekter debuterte i masterplanner-kåringen i fjor og sveipa gulvet med storoksene i bl.a NORDIC og første årets vinner LPO. De har hengt beviset for at de ble “Masterplanner of the Year” i vinduet sitt mot Folketeaterpassasjen (se bilde under). Men Henning tar ikke av:

– Det var alright det. Vet ikke hva som er verst for dem, bli slått av hverandre eller å bli stanget ut av ringen av noen unge yplinger.
”Masterplanner of the year”-tittelen henger høyt. Når Henning skal svare på hvorvidt seieren i fjor har endret tilværelsen for Rodeo, hugger han til:
-Definitivt. Alle kundene til konkurrentene har kommet over til oss. Nå tegner vi flyplasser i bøtter og spann.

Denne gang er de andre finalistene valgt ut fra våre rådgivende ingeniør-selskaper som Rambøll og Asplan Viak. Det ligger an til nok en David mot Goliat-kamp. Eller? Henning svarer med en annen kjent allegori:
– Eller kanskje «Rebels vs. The Empire»(Star Wars)? Jeg er uansett klar med slynga.

Tonen mellom arkitekter og rådgivende ingeniører er ikke alltid den beste. Særlig ikke etter at de rådgivende selskapene begynte å kjøpe opp arkitektfirmaer. Men på spørsmål om det hyggeligste han kan si om rådgivende ingeniører svarer Henning kvikt:
– Det er alltid kjekt å kunne plystre på kavaleriet en gang i blant.

Å vinne Masterplanner of the Year krever omfattende forberedelser, nitidig terping på presentasjon og combative onelinere som skal sitte som en piskesnert. Henning har ikke noe tro på topping av formen, men sverger derimot til:
– Yoga, høydetrening og astmamedisin.

Som alltid når det gjelder konkurranser kretser tankene rundt det evinnelige spørsmålet: Hvem vinner? Henning framstår like munnrapp som Askeladden som målbandt prinsessen ikke kunne målbinde:
-Det blir som vanlig Rambøll fordi de dumper prisen.

Vel møtt til Masterplanner of the Year 2016 under Oslo Urban Arena, onsdag 28.9 kl. 18.00


Tilbake til nyheter