Og vinneren av Urban + er!

June 29, 2015


Entra gikk videre med fire av de innsendte forslagene til utvikling av plusshuset Urban på Lilletorget 1 i Oslo sentrum. Bidrag fra hele 16 ulike arkitektkontor med bredt sammensatte tverrfaglige team deltok i konkurransen.

De fire som går videre er:

  • SAAHA AS med forslaget «Supertree». Levert i samarbeid med LALA Tøyen, Degree of Freedom og Gether
  • Schmidt hammer lassen architects med forslaget «Ripple Effect». Levert i samarbeid med LOOP architects, COWI, TRANSSOLAR Energietechnik GmbH og Vugge til Vugge Danmark
  • Code Arkitektur med forslaget «OSLOSOLAR» Levert i samarbeid med Rambøll og Institutt for Energiteknologi.
  • Narud-Stokke-Wiig AS Arkitekter MNAL med forslaget «GreenWaterLand» . Levert i samarbeid med Multiconsult, Green Gas, B16 Arkitektur & Landskap, Norsam og Rift.

Det nye kontorbygget vil bli et nytt FutureBuilt-bygg og plusshus med krav om å produsere minimum 2 kWh/m2 , noe som er svært ambisiøst å få til midt i Oslo sentrum. Entra har også målsetning om å oppnå sertifiseringen BREEAM NOR Outstanding på bygget.

– Som jury har vi hatt det vanskelige privilegiet å kunne vurdere hele 16 svært kompetente og ambisiøse forslag til hvordan Entra kan utvikle Lilletorget. Etter grundige vurderinger er vi svært glade for å kunne gratulere de fire vinnerne som går videre i konkurransen, sier en fornøyd Kristin Haug Lund, juryleder og direktør prosjektutvikling og teknisk.

Vinneren av konkurransen blir kåret under Oslo Urban Arena.


Back to news